Fraser Island.. - Reisverslag uit Torquay, Australië van Miranda & Elias - WaarBenJij.nu Fraser Island.. - Reisverslag uit Torquay, Australië van Miranda & Elias - WaarBenJij.nu

Fraser Island..

Door: Miranda en Elias

Blijf op de hoogte en volg Miranda & Elias

13 December 2008 | Australië, Torquay

Ahoy mates,

Vandaag zijn we naar Fraser Island geweest. Vanochtend werden we om 8 uur met de bus opgehaald bij de camping, deze bracht ons naar de haven. Het grappige was dat we dezelfde Nederlanders tegenkwamen als bij de day cruise naar Keppel Island :-) Bij de haven gingen we aanboord van de ferry naar Fraser Island. We hadden geluk, want het was Springtij, dus de zee was lekker ruig! Het water was zo hoog, dat we bij aankomst niet lopend de ferry afkonden. We moesten met zijn allen de bus in en deze moest door het water ons het land oprijden, best wel gaaf dus. Eenmaal aan land moesten we overstappen op een kleinere 4x4 bus. De wegen zijn namelijk extreem slecht op het eiland, meer een soort van zandpaden (echt diep los zand).
Onze eerste stop was bij een meer, lake Allom, daar zwommen allemaal schildpadden in. Toen reden we naar het strand toe, oftewel de "autobahn" volgens onze duitse gids. Daar gingen we naar een camping toe waar we heerlijk hebben gegeten. Lekkere visfilet van de Barbie. Daarna gingen we weer verder rijden over het strand naar de "coloured Sands", soort zandduinen met verschillende kleuren (zoals de naam al zegt). Een stuk verderop het strand ligt een groot scheepswrak, het schip heette de Maheno. Vervolgens reden we door naar Eli creek, daar hebben we lekker doorheen gewandeld, lekker verfrissend koud water. Dit komt uit een bron 6Km land inwaards en er komt iets van 4,5 miljoen liter zoetwater per uur uit. Toen zijn we doorgereden Happy Vally, een klein dorpje waar ongeveer 15 mensen wonen. Daar hebben we lekker iets gedronken en een gebakje gegeten. Als laatste reden we nog door het Yideny regenwoud, waar we nog een klein stukje doorheen zijn gewandeld, erg mooi.
We hebben geen dingo's gezien, want daar zijn er nog maar zo'n 50 van over. Een paar jaar geleden is er namenlijk een jongetje van 7 jaar levend uiteen gescheurd en opgegeten en toen hebben ze de paar duizend dingo's op het eiland bijna uitgeroeid :-( We kunnen nog heel veel vertellen over Fraser Island, zoals dat het 5 ecosystemen tegelijk heeft (dat dus op 1 eiland) zoals, woestijn, strand, moeras, regenwoud en 'outback' (best wel uniek) en dat het allemaal uit zand bestaat en dat het bevat meer water bevat dan in de Haven van Sydney en nog veel meer, maar dat mag je zelf allemaal opzoeken ;-)
S'avonds hebben we weer lekker hamburgers en worstjes gebakken op de bbq, want we hadden wel honger na zo'n lange dag.

xxx Miranda en Elias

Foto's: http://www.flickr.com/photos/ehi/sets/72157611207127944/
GPS-Log: http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=89018

• 13 December 2008 - 14:13

Opa En Oma:

dat was weer een mooi dagje op Fraser Island.Weer heel wat beleefd.Leuk dat jullie ;bekenden;zijn tegengekomen.
    Ben zelf dikwijls in Torquay geweest alleen lag het toen in Zuid Engeland,maar ja de wereld verandert snel,ja toch.
    Heel veel plezier samen en tot de volgende keer maar weer.

• 13 December 2008 - 15:45

Diny:

hallo Schatjes,
    wat zien jullie er goed uit. gaat zeker wel vervelen he al dat strand/zand en de barbie's. ik wou dat ik jou was. we zijn van middag even bij M&M+K geweest en bij vlaardingen wat wezen shoppen. Kris begint al lekker te praten. grapppig hoor hij kan de R nog niet zo goed zeggen.
    het weer is hier fantasties het is wel 1 of 2 graden boven nul. 's nachts droom je van een electriche deken of een kruik.
    Kusjes XXX Diny

• 13 December 2008 - 17:55

Steven.:

Hee Miranda en Elias,

ik zie dat jullie het nog steeds erg naar jullie zin hebben daarzo, geniet er nog maar van want in Nederland is het weer shit-weer haha, rijden met de 106 wordt steeds flexer en ik heb voor stage een 7gehaald dus ben al bijna geslaagd!

ik ga zo is even al die fotos van jullie bekijken, & ik mis jullie nog steeds! veel plezier nog verder!

groetjes je brother.

• 13 December 2008 - 20:33

Miranda En Elias:

Nou gefeliciteerd Steven, goed hoor!
    Hier heeft het vanacht een beetje gestormd, niet echt heftig hoor, beetje wind met regen. Nu schijnt het zonnetje weer ;-)
    Jammer dat het zo slecht weer is in nederland :-(.

xxx Elias & Miranda.