Ritje naar Yeppoon.. - Reisverslag uit Yeppoon, Australië van Miranda & Elias - WaarBenJij.nu Ritje naar Yeppoon.. - Reisverslag uit Yeppoon, Australië van Miranda & Elias - WaarBenJij.nu

Ritje naar Yeppoon..

Door: Miranda en Elias

Blijf op de hoogte en volg Miranda & Elias

09 December 2008 | Australië, Yeppoon

Hallo allemaal,

We hebben er weer 500 km op zitten vandaag. Even ter informatie, in totaal hebben we al 2539 km gereden in Australie!!! Onderweg kwamen we veel speciaal vervoer tegen met enorme brugpijlers erop en een met een huis erop. Eerst kwam er een politie auto midden op de weg aangereden, dus wij dachten: laten we maar stoppen, want wat die vent aan het doen is? Maar toen kwam er een grote oplegger achteraan gereden met een huis erop, dus we moesten in de berm wachten tot het huis voorbij was gereden. Iedereen rijd hier te hard, ook de politie ;-) Dus dan reden we al dertig km te hard en dan nog kwamen er politie agenten bij ons bumperkleven om ons in te halen.
Eenmaal aangekomen in Yeppoon hebben we een camping opgezocht en daarna gingen we boodschappen doen. Toen we terug waren bij de camper was de accu leeg!!! Wat bleek, we hadden het contact niet helemaal terug gedraaid, dus hij bleef de accu leegtrekken. Echt stom, want normaal gesproken kun je dan de sleutel er niet uithalen als je het contact niet helemaal hebt terug gedraaid. Dus toen zijn we naar de benzinepomp gelopen en hebben we daar de wegenwacht gebeld. Die heeft de camper weer gestart. In het vervolg zullen we dus goed opletten dat we het contact helemaal terugdraaien :-)
Morgen gaan we naar Great Keppel Island, dat ligt hier net voor de kust. Daar willen we weer gaan snorkelen, moeten even kijken, want we hebben geen snorkel spullen ;-) Misschien blijven we daar ook nog overnachten, maar dat zien we wel ;-).

En iedereen nogmaals bedankt voor de leuke reacties! Blijf schrijven, dan blijven wij dat ook doen ;-)

xxx Miranda en Elias

• 09 December 2008 - 10:56

Raymond En Angelique:

Zo, weer iets leuks meegemaakt dus.......
    Waarom deze keer geen foto's?
    Is wel effe wennen hoor geen foto's.
    Veel plezier nog en uiteraard, doe voorzichtig.

• 09 December 2008 - 11:49

Anton:

Hallo Elias & Miranda. Jullie hebben aL wat kilometers gemaakt zeg. Als je dat vanuit Nederland zou rijden richting Rusland, zou je al voorbij Moskou zijn. Richting zuiden al voorbij Marokko. Rijden jullie over de A1? Ik rij altijd over de A15. Sliedrecht v.v. Haha. Daar kan Elias ook straks aan geloven. Maar zover is het nog niet. Jullie hebben nog een kleine drie weken om Australie te verkennen. Had je nog wat aan je ANWB-pasje daar in Australie? Meestal scheelt het wel iets in de prijs. Trouwens, om over die krokodillen terug te komen. Toevallig zondag-avond bij RTL-Travel ook zoiets gezien. Dat was in Nicaragua. Daar voerden ze de krokodillen met kippen. Nou, ga lekker snorkelen. Kijk uit voor de crokcs. Ik zie dat er in de buurt ook een emu park is. Nou, veel plezier nog. Groetjes uit koud en vies Sliedrecht. xxxxx Anton

• 09 December 2008 - 11:58

Eindhovens Dagblad:

SYDNEY - Recent kregen de Australiërs het dringend advies kangoeroes te gaan eten om het klimaat te redden. Maar dinsdag kregen ze een urgenter advies dat mogelijk zijn weerslag heeft op de Australische kerstmenu's: Eet kamelenvlees. Het land telt veel te veel kamelen.

Een wetenschappelijk onderzoeksrapport vraagt dringend kamelen te gaan eten om het kwetsbare ecosysteem in de Australische woestijn voor de ondergang te behoeden. Er leven meer dan een miljoen kamelen in het wild. De kameel werd in de 19e eeuw als lastdier naar Australië gebracht maar bleek door de auto en de trein al snel overbodig.

Nu heeft het land de grootste wilde kamelenkudde ter wereld. Die ruïneert het ecosysteem en put de schaarse waterbronnen uit, stellen de onderzoekers van het Desert Knowledge Cooperative Research Centre. Woensdag biedt dit onderzoekscentrum ambtenaren een barbecue met kamelenvlees aan in de hoofdstad Canberra. Een van onderzoekers, professor Murray McGregor, beklemtoonde dat het voortreffelijk en mals vlees is.

Begin oktober kwam de officiële Australische klimaatadviseur professor Ross Garnaut met een ander hoofdgerecht. Hij beklemtoonde dat schapen en runderen zo veel boeren en zoveel winden laten dat ze een belangrijk deel van de broeikasgassen voor hun rekening nemen. Hij meende dat de veestapel in 2020 uit 240 miljoen schone kangoeroes moet bestaan.

• 09 December 2008 - 11:59

Anton.:

Eindhovens Dagblad.

nou, steek die BBQ maar aan. Dit is makkelijker als giraf. Dan heb je zo een lange tafel nodig.
    Anton.

• 09 December 2008 - 15:38

Mama Y Papa:

Anda ya estais en otro sitio Ya veo q hay se corre mucho pues cuidado eeeee no te pases con la velocidad tener cuidado vale Que cuando vengais vais a tener para un año q contar con tantos sitios q aveis bisto cuidado eee Elias y Mirando muchos besossssssssss

• 09 December 2008 - 16:36

Diny:

lekker scheuren down under, niet te veel aanwennen. ander krijgt deze vakantie nog een duur staartje.
    kusjes XXX Diny

• 09 December 2008 - 18:39

Opa En Oma:

we hebben het plaatsje Yeppoon bekeken op google earth en gezien dat er een groot winkelcentrum is en aardig wat hotels en ook het haventje zelfs een b&b hebben we gezien,leuk hoor,Ook gezien dat dat eiland zo,n 20 KM uit de kust ligt.Kunnen jullie mooi gaan snorkelen.Het is trouwens nog aardig groot hoor.
    Maar niet proberen om er omheen te snorkelen.We kijken uit naar de berichten en fotos van jullie belevenissen daar.Heel veel liefs en tot horens.

• 09 December 2008 - 20:18

Pr. Maxima:

Heel leuk jullie weblog. Toen Willem Alexander en ik in Argentina waren, hebben wij dat ook gedaan. Jullie hebben al veel gezien. Eerst America en toen Samoa. Fantastisch. Groetjes uit s'Gravenhage.