Koorana - Crocfarm.. - Reisverslag uit Yeppoon, Australië van Miranda & Elias - WaarBenJij.nu Koorana - Crocfarm.. - Reisverslag uit Yeppoon, Australië van Miranda & Elias - WaarBenJij.nu

Koorana - Crocfarm..

Door: Miranda en Elias

Blijf op de hoogte en volg Miranda & Elias

10 December 2008 | Australië, Yeppoon

Hoi iedereen,

Vandaag hebben we letterlijk de boot gemist :-(, we wilde dus naar Keppel Island gaan, maar de veerpont vaart maar 1x per dag uit in het laag seizoen. We waren net een kwartiertje te laat. Wij maar verder gevraagd wat er te doen is, hebben ze morgen een dag 'cruise' waarbij je naar het eiland gaat en onderweg kan snorkelen en ook nog een BBQ hebben. Dat hadden we dan alvast geboekt, nu nog de rest van de dag vullen. Uiteindelijk zagen we dat er een krokodillen-farm in de buurt zat (15Km voorbij Emu-Park), leek ons wel leuk, dus lekker erheen scheuren met de Camperd.
We kwamen een half uurtje voor de toer aan, dus konden we zelf nog even rond kijken. De gids vertelde trouwens dat we geluk hadden, omdat ze vandaag een nest gingen leeghalen. Spanning en sensatie ;-). De tour begon met de geschiedenis van de farm enzo, was opzich wel interessant, maar het echte werk was het leeg halen van de nest. Ze moesten eerst de grote mannetjes krokodil vangen, want hij beschermt het nest met zijn leven. Dus dat was al een goed begin. De gids sloeg met een stok op het water en een enorme boze krokodil kwam met een bloedgang het water uitgestuift. Toen deden ze een touw om zijn bek via een stok en begon het touw trekken. Met drie man hielden ze de krokodil in bedwang. Het vrouwtje was erg bang, dus die hoefden ze niet vast te maken. Een man haalde het nest leeg en een andere man stond met een stok bij het water, voor het geval dat het vrouwtje zou gaan aanvallen. Nadat het nest leeg was moesten ze de krokodil ook weer losmaken, maar dat ging niet helemaal volgens plan, want de krokodil was nog steeds erg boos. Uiteindelijk hebben ze een mes aan een stok vast getaped en het touw losgesneden. Na deze gebeurtenis gingen we bij een andere krokodil kijken, Rocky. Hij was ook enorm, wel 800 kg!! en als laatste gingen we bij Shah kijken. Dit was de oudste krok van de farm, hij was al 87 jaar oud en hij miste zijn halve onderkaak. Zijn onderkaak was hij kwijtgeraakt tijdens een gevecht met een andere krok. Nadat de tour buiten was afgelopen gingen we naar binnen en mochten we nog een kleine krok beethouden, altijd leuk voor op de foto ;-) En als klap op de vuurpijl hebben we ook nog krokodil gegeten. Elias heeft een croc-burger op en Miranda croc-kebab. Nou je raad het al: Het smaakt naar ratelslang!!! :-) )Dat smaakt ook naar kip ;-))
Vanmiddag zijn we nog even naar het strand geweest en hebben we een beetje gepoeldeld. Echt zwemmen durfden we niet, want er zitten hier gevaarlijke kwallen in het water. Als je geraakt wordt kun je een hartstilstand krijgen, dus dat is niet echt relaxt. Hier heb je trouwen hele mooie grote stranden die vaak nog helemaal leeg zijn ook, heel mooi zo'n ultra grote prive strand ;-). Elias is ook nog naar de kapper geweest in Yeppoon, dus hij is weer helemaal het mannetje ;-) Helaas moesten er ook huishoudelijke taken uitgevoerd worden, zoals kleertjes wassen, dus hebben we dat ook maar gelijk gedaan.

xxx Elias en Miranda

PS: Met ons campertje is alles weer goed, we hebben niet meer langs de kant van de weg gestaan.

Hier wat foto's van gisteren en vandaag: http://www.flickr.com/photos/ehi/sets/72157610925848081/

• 10 December 2008 - 11:54

Anton:

Weer een spannende dag beleeft zeg. En dat die kroko's zo oud worden. Dat wist ik niet. Ja jullie hebben de pont gemist, wij diverse malen de bus. What ever. Dat filmpje eerst drie keer gekeken. Wist eerst niet wat je zag. Eerst dacht ik, dat jullie langs een hek liepen. Later pas door dat je vanachter die skippy-bar filmde. Groetjes uit zonnig Sliedrecht. Beter als vanochtend. Er lag 4 mm ijzel op de auto. Daar hebben geen last van. Doei. xxxxxxxxxxxx

• 10 December 2008 - 12:47

Opa En Oma:

de pont gemist maar gelukkig viel er nog genoeg te beleven.Zijn die krok.eieren ook eetbaar? VEEL LIEFS EN VEEL GROETJES
    Ps.de fotos zijn weer heel mooi

• 10 December 2008 - 19:10

Papa Y Mama :

Holaa Elias y Miranda ya veo lo bien q lo pasais y lo del barco ejjej los cocodrilos anda q como os coja un cocodrilo de esos no deja nada jjaaj elias te veo muy moreno tambien veo q te ascortado el pelo las fotos son preciosas y se ve loque haceis disfrutarlo bien hijos.Ya me diras si va alguien a buscaros al aeropuerto valevenga muchos besoss schajes ejjej

• 10 December 2008 - 19:17

Papa Y Mama :

• 11 December 2008 - 06:50

Diny:

lekker alle kleertjes gewassen. naar de kapper geweest. vragen de mensen nou nog waar jullie vandaan kommen, zijn ze ge-intreseerd. kom je andere toeristen uit europa tegen. heb je nog een praatje over het weer. het filmpje was erg leuk.
    Kusjes XXXXXX Diny